Használati tanácsok Organic Force készítményekhez

Gyümölcs-zöldség sűrítmények használati tanácsok

Mit kell tenni első fogyasztás előtt?

Már az első felbontás előtt néhány órával tedd hűtőbe a koncentrátumot. Az ízek jobban összeállnak és az állaga is könnyebbé teszi az adagolást, nem lesz túl folyós.

Ha úgy érzed, a koncentrátum túlságosan megkeményedett a hűtőben, akkor tedd be csak éjszakára a hűtőbe vagy fogyasztás előtt néhány órával vedd ki.

Hogyan kell tárolni?

Első fogyasztás előtt hűtőbe kell tenni és felbontás után is hűtőben kell tárolni.

Meddig áll el felbontás után?

Mivel nem tartalmaz tartósítószert, felbontás után – előírás szerint – 30 napon belül kell a készítményt elfogyasztani, de a higiéniai szabályok betartásával ( csak tiszta kanállal lehet belenyúlni, nyál, ételmaradék ne kerüljön bele) a hűtőben 60-90 napig is eláll.

Hány éves kortól adhatók?

10-12 hónapos kortól 3 éves korig MINI Manó Mannát javasoljuk

2,5 – 3 éves kortól 12 éves korig Bioconnect Kids Szuperlekvárt vagy Manó Manna Elixírt javasoljuk

12 éves kortól és felnőtteknek az Organic Force Béta-glükán Elixírt javasoljuk

Minden korosztálynak adható (kb. 10 hónapos kortól) a VitalElixír 

 

Hogyan kell adagolni?

Megelőzésre napi 1 teáskanálnyi adag, ősztől tavasz végéig folyamatosan javasolt szedésük. Fogyasztásuk inkább nem éhgyomorra hanem étkezés után vagy étkezések között javasolt.

Fertőző betegség első jeleinél emelni kell a napi adagot 2 – 4 adagra a tünetek erősségétől függően a tünetek fennállásáig – szétbontva a nap folyamán, antibiotikum kúra esetén is. 

Milyen hatást várhatunk?

Organic Forec szuperkoncentrátumok étrend-kiegészítő készítmények. A megfigyelt hatások nem egészségügyi állítások, hanem a béta-glükán kutatásokon, tanulmányokon és vásárlói visszajelzéseken alapul.

A béta-glükán hatása nem azonnali, a hatás maximuma a bevételt követő 48. órában alakul ki és az utolsó adag bevétele után 48 óra elteltével cseng le. A koncntrátum vitaminjai fokozatosan szívódnak fel a szervezetben. A béta-glükán harmonizálja, aktiválja  az immunrendszert. 3-féle hatást várhatunk: csökkentheti a fertőzések gyakoriságát, csökkentheti a fertőzés, tünetek súlyosságát, rövidítheti a betegség időtartamát. A szuperkoncentrátumok hatékonysága függ a szervezet és immunrendszer általános állapotától.

Nem stimulálja túl a szervezetet a béta-glükán?

A béta-glükán nem „meríti ki” az immunrendszert, hanem az immunsejtekhez kapcsolódva egy természetes aktiváló hatást vált ki.

Egész évben fogyaszthatóak?

Azt javasoljuk, hogy augusztus végétől ( gyerekeknél már a közösségbe kerülés előtt pár nappal) kezdjétek el szedni napi szinten májusig, amíg tart a fertőzéses időszak. Nyáron elég akkor adni, ha vki megbetegszik a szűkebb környezetében és fennáll a fertőzés veszélye, vagy hosszabb utazás előtt is érdemes adagolni.

Szedhető-e mellette egyéb vitamin?

Nyugodtan szedhető mellette egyéb vitamin is. C- és D-vitaminok szedése az őszi-téli időszakban egyébként is javasolt kiegészítésnek.

Beteg lett a gyermekem, pedig adom neki a készítményt. Nálunk akkor nem működik?

Nem ígérhetjük, hogy nem lesz beteg többet a gyermeked, mert ilyen készítmény nem létezik a világon. De, a visszejelzések, tapasztalatok és béta-glükán kutatások alapján a fertőzéses megbetegedések száma csökkenhet, a fertőzés időtartama rövidülhet, a tünetek enyhülhetnek. Lehet, hogy gyermeked több korábbi fertőzést kivédett, mielőtt lebetegedett. Ha ritkábban beteg, a tünetek enyhébbek, vagy meg tudjátok előzni az antibiotikum-kúrát, az már eredmény. Nagyon fontos az emelt dózis is, fertőzésveszély vagy kialakult fertőzés esetében 2-4 adagra kell emelni a napi dózist.

Antibiotikum kúra esetén abba kell hagyni a szedését?

Nem, épp ellenkezőleg, a legyengített szervezetnek szüksége van minden támogatásra, adjunk 2-4 adagot.

Tartalmaz-e a készítmény bármilyen hozzáadott anyagot, cukrot?

A koncentrátum nem tartalmaz semmilyen mesterséges összetevőt , sem hozzáadott cukrot, csak a gyümölcsök saját cukrát tartalmazza. Tápanyagtáblázat ITT található.

Van-e bármilyen mellékhatása?

Nincsen.

Gyermekem glutén- és laktózérzékeny. Ő is szedheti?

Igen, nyugodtan.

Várandósság, szoptatás alatt fogyaszthatók a béta-glükán tartalmú szuperkoncentrátumok?

Várandósság első harmadában konzultáljon kezelőorvosával, hogy szedhet-e immunerősítő készítményt, de egyébként nyugodtan szedhetők, nincsen mellékhatásuk.

Elszínezheti a vizeletet?

Előfordulhat, hogy egyes gyermekeknél, főleg, aki folyadékban oldva issza a koncentrátumot, elszíneződik a vizelet vagy széklet. Ez a cékla miatt van, teljesen ártalmatlan, normális jelenség.

Hogyan adagoljam, ha gyermekem kanálról nem kéri?

Ha kanálról nem szívesen eszi meg, akkor belekeverheted vízbe, gyümölcslébe, nem forró teába, vagy kakaóba, szörpbe, joghurtba, stb. Édesíthető mézzel vagy egyéb édesítővel.

Mennyi ideig elég 1 üveg koncentrátum?

A készítmény 1 havi, kb. 30 adagot tartalmaz. Ha indokolt a napi 2-4 adag fogyasztása, akkor egy üveg akár 20 nap alatt is elfogyhat. A dupla adag szükséges betegség első jeleinél vagy ha a gyermek  környezetében megbetegedés van. És persze az is számít hány gyermek eszi egyszerre a készítményt.

Mikor adjam oda neki?

Bármikor adhatod neki napközben, érdemes beiktatni a napirendbe, hogy ne felejtsétek el. Pl.: mindig reggel kapja reggeli után vagy vacsoránál. Nem szükséges éhgyomorra, sőt jobb étkezés vagy csak pár falat közben vagy után bevenni.

Fájhat-e a hasa tőle?

Nem jellemző, de ha éhgyomorra veszi be, előfordulhat egy kis hasfájás, ugyanúgy, minta éhgyomorra megenne egy tányér meggyet vagy szőlőt. Ha hasfájás jelentkezik, akkor igyekezzünk mindig étkezés után adni neki, elég egy pár falatot enni előtte, már az is számít.

Elszámolhatom-e egészségpénztári kártyára?

Sajnos a jelenlegi szabályozás szerint egyelőre étrend-kiegészítőt nem lehet elszámolni.

Honnan tudom, hogy biztonságos, ellenőrzött-e a termék?

Minden étrendkiegészítő készítményünk hivatalosan regisztrált termék, rendelkezik Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet – OGYÉI – által kiadott notifikációs számmal. Az Organic Force márkához saját gyártású, Magyarországon készült termékek tartoznak.

Miért nincsen feltüntetve a szuperkoncentrátumok pontos vitamin-és ásványi anyag tartalma?

Pontosan meghatározott vitamin és ásványi tartalom azoknál a készítményeknél állapítható meg, ahol a gyártó maga mesterséges, szintetikusan előállított vitaminokat, összetevőket tesz a készítménybe, és ezeket fel is kell tüntetnie a címkén pontosan.

A gyümölcs-zöldségkoncentrátumokban nincs hozzáadott vitamin, hanem maguk a gyümölcsök-zöldségek természetes vitamintartalma a lényeg, amelyek aránya termésenként, sőt darabonként változó lehet.

Bioconnect Pure béta-glükán kapszula használati tanácsok

Hány éves kortól javasolt és milyen adagolásban?

12 éven felüli gyerekeknek és felnőtteknek javasolt napi 1 kapszulányi adagban megelőzésre.

Fertőző betegség jeleinél napi 2-4 adag javasolt a tünetek erősségétől függően a tünetek fennállásáig. 

A kapszula szétszedhető, a béta-glükán por folyadékban elkeverhető. 3 éves kortól napi fél kapszulányi adagban adható megelőzésre, szükség szerint emelt adagokkal.

Várandósság, szoptatás alatt szedhető-e?

Várandósság első harmadában konzultáljon kezelőorvosával, hogy szedhet-e immunerősítő készítményt, de egyébként nyugodtan szedhetők, nincsen mellékhatásuk.

Milyen hatást várhatunk?

A béta-glükán az immunsejtekhez kapcsolódva fejti ki aktivizáló, harmonizáló hatását.

A béta-glükán hatása nem azonnali, a hatás maximuma a bevételt követő 48. órában alakul ki és az utolsó adag bevétele után 48 óra elteltével cseng le.

3-féle hatást várhatunk: csökkentheti a fertőzések gyakoriságát, csökkentheti a fertőzés, tünetek súlyosságát, rövidítheti a betegség időtartamát.  

Nem stimulálja túl a szervezetet a béta-glükán?

A béta-glükán nem „meríti ki” az immunrendszert, hanem az immunsejtekhez kapcsolódva egy természetes aktiváló hatást vált ki. Bővebben a béta-glükán működéséről itt: https://organicforce.hu/beta-glukan

Egész évben fogyaszthatóak?

Igen nyugodtan, nyáron elég csak akkor, amikor fokozott immunvédelemre van szükség.

Szedhető-e mellette egyéb vitamin?

Nyugodtan szedhető mellette egyéb vitamin is. C- és D-vitaminok szedése az őszi-téli időszakban egyébként is javasolt kiegészítésnek.

Antibiotikum kúra esetén abba kell hagyni a szedését?

Nem, épp ellenkezőleg, a legyengített szervezetnek szüksége van minden támogatásra, ilyenkor emelt 2-4 adag javasolt.

Van-e bármilyen mellékhatása?

Nincsen.

Coffee Collagen – KávéKollagén használati tanácsok

Hány éves kortól javasolt?

A kollagén termelődés 25 éves kor környékén kezd el csökkeni szervezetben, de már korábban is lehet adagolni. 

Mi a javasolt adag?

Napi adag 1 púpozott evőkanálnyi vagy 3 púpozott teáskanálnyi KávéKollagén egy vagy több adag kávéba szétosztva. A napi adag 10 000 mg szarvasmarha kollagént tartalmaz és egyéb vitaminokat, E-vitamint, biotint és inulint a felszívódás elősegítésére.

Hogyan javasolt fogyasztani?

A kedvenc kávét a megszokott módon kell elkészíteni, édesíteni. Tejjel, tejhabbal, növényi tejjel még finomabb, a kollagénport a tejhab hozzáadása előtt javasolt belekeverni a kávéba. Egyéb italba, tejbe, turmixba is keverhető.

A vanília és karamell ízesítésű KávéKollagén tartalmaz cukrot vagy édesítőt?

Nem tartalmaznak semmilyen édesítőt, az enyhe karamell és vanília ízt aroma adja. Ízlés szerint javasoljuk a KávéKollagénes kávé édesítését.

Nem károsodik a kollagén a kávéban?

Nem sérül, 150 fokig nem változik a szerkezete a kollagénnek. A legforróbb kávé 95-98 °C-os.

Várandósság, szoptatás alatt szedhető-e?

Nyugodtan fogyasztható.

MultiComplex EgészségDoboz használati tanácsok

Várandósság, szoptatás alatt szedhető-e, gyerekek fogyaszthatják?

Fogyasztása gyermekek és
terhes vagy szoptató nők számára nem javasolt.

Hány éves kortól ajánlott?

20 év felett szinte mindenkinek.
Az idősebb korosztálynak is
különösen ajánlott.

Hogyan kell adagolni?

Napi 1 csomag (5 kapszula/tabletta) bő folyadékkal.  Szeptembertől-májusig minde nap 1 tasak, májustól-augusztusig 2 naponta 1 tasak.

Mikor javasolt elfogyasztani?

Lehetőleg reggeli után, egyszerre vagy egymás után. Esetenként fogyaszthatjuk ebéd vagy vacsora után is.

Mikor nem ajánlott a MultiComplex fogyasztása?

Ha rendszeresen gyógyszert szed vagy ismert alapbetegsége van, mindenképpen konzultáljon orvosával.

Szükség van mellette más étrendkiegészítő fogyasztására?

A Egészségdobozt úgy és azért fejlesztettük orvos-szakértő segítséggel, hogy egy átlagos felnőtt
teljes vitamin/ásványi anyag/növényi
kivonat/stb. igényét kielégítse / kiegészítse, azaz ne kelljen mást szednie egyáltalán.

Ugyanakkor természetesen lehet ettől eltérő igény, orvosi javaslat, előfordulhat, hogy ideiglenesen vagy
tartósan szükség van más készítményre is.

0

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás