Gyümölcs-zöldség sűrítmények használati tanácsok

Mit kell tenni első fogyasztás előtt, hogyan tárold?

Már az első felbontás előtt néhány órával tedd hűtőbe a koncentrátumot. Az ízek jobban összeállnak és az állaga is könnyebbé teszi az adagolást, nem lesz túl folyós.

Felbontás után is hűtőben javasolt tartani. Ha úgy érzed, a koncentrátum túlságosan megkeményedett a hűtőben, akkor tedd be csak éjszakára a hűtőbe vagy fogyasztás előtt néhány órával vedd ki. 

Ne tartsd napos, meleg helyen felbontás előtt sem, mert a koncentrátum túlságosan felmelegedhet, megbarnulhat, 

Meddig áll el felbontás után?
Mivel nem tartalmaz tartósítószert, felbontás után – előírás szerint – 30 napon belül kell a készítményt elfogyasztani, de a higiéniai szabályok betartásával ( csak tiszta kanállal lehet belenyúlni, nyál, ételmaradék ne kerüljön bele) a hűtőben 60-90 napig is eláll.
Hány éves kortól adhatók?
10-12 hónapos kortól 3 éves korig MINI Manó Mannát javasoljuk 2,5 – 3 éves kortól 12 éves korig Bioconnect Kids Szuperlekvárt vagy Manó Manna Elixírt javasoljuk 12 éves kortól és felnőtteknek az Organic Force Béta-glükán Elixírt javasoljuk Minden korosztálynak adható (kb. 10 hónapos kortól) a VitalElixír
Hogyan kell adagolni?
Megelőzésre napi 1 teáskanálnyi adag, ősztől tavasz végéig folyamatosan javasolt szedésük. Fogyasztásuk inkább nem éhgyomorra, hanem étkezés után vagy étkezések között javasolt. Fertőző betegség első jeleinél emelni kell a napi adagot 2 – 4 adagra a tünetek erősségétől függően a tünetek fennállásáig – szétbontva a nap folyamán, antibiotikum kúra esetén is.
Milyen hatást várhatunk
Organic Forec szuperkoncentrátumok étrend-kiegészítő készítmények. A megfigyelt hatások nem egészségügyi állítások, hanem a béta-glükán kutatásokon, tanulmányokon és vásárlói visszajelzéseken alapulnak. A béta-glükán hatása nem azonnali, a hatás maximuma a bevételt követő 1-2 napban alakul ki és az utolsó adag bevétele után kb. 3-4 napig tart ki. A koncentrátumok vitaminjai fokozatosan szívódnak fel a szervezetben. A béta-glükán harmonizálja, aktiválja az immunrendszert. 3-féle hatást várhatunk: csökkentheti a fertőzések gyakoriságát, csökkentheti a fertőzés, tünetek súlyosságát, rövidítheti a betegség időtartamát. A szuperkoncentrátumok és béta-glükán hatékonysága függ a szervezet és immunrendszer általános állapotától.
Nem stimulálja túl a szervezetet a béta-glükán?
A béta-glükán nem „meríti ki” az immunrendszert, hanem az immunsejtekhez kapcsolódva egy természetes aktiváló hatást vált ki. Nem raktározódik el a szervezetben, nem telitődik, folyamatosan ürül, nem lehet hozzászokni.
Egész évben fogyaszthatóak?
Igen, de nyáron lehet szünetet tartalni. Azt javasoljuk, hogy augusztus végétől (gyerekeknél már a közösségbe kerülés előtt pár nappal) kezdjék el szedni napi szinten kb. májusig, amíg tart a fertőzéses időszak. Nyáron elég akkor adni, ha vki megbetegszik a szűkebb környezetben és fennáll a fertőzés veszélye vagy hosszabb utazás előtt is érdemes adagolni.
Szedhető-e mellette egyéb vitamin?
Nyugodtan szedhető mellette egyéb vitamin is. C- és D-vitaminok szedése az őszi-téli időszakban egyébként is javasolt kiegészítésnek.
Beteg lett a gyermekem, pedig adom neki a készítményt. Nálunk akkor nem működik?
Nem ígérhetjük, hogy nem lesz beteg többet a gyermeked, mert ilyen készítmény nem létezik a világon. De a visszejelzések, tapasztalatok és béta-glükán kutatások alapján a fertőzéses megbetegedések száma csökkenhet, a fertőzés időtartama rövidülhet, a tünetek enyhülhetnek. Lehet, hogy gyermeked több korábbi fertőzést kivédett, mielőtt lebetegedett. Ha ritkábban beteg, a tünetek enyhébbek, vagy meg tudjátok előzni az antibiotikum-kúrát, az már eredmény. Nagyon fontos az emelt dózis is, fertőzésveszély vagy kialakult fertőzés esetében 2-4 adagra kell emelni a napi adagot.
Antibiotikum kúra esetén abba kell hagyni a szedését?
Nem, épp ellenkezőleg, a legyengített szervezetnek szüksége van minden támogatásra, adjunk 2-4 adagot.
Tartalmaznak-e a koncentrátumok bármilyen hozzáadott anyagot, cukrot?
A koncentrátum nem tartalmaz semmilyen mesterséges összetevőt , sem hozzáadott cukrot, csak a gyümölcsök saját cukrát tartalmazza.
Van-e bármilyen mellékhatásuk?
Nincsen. A koncentrátumok, főként a Bioconnect Kids Szuperlekvár, a magas céklatartalom miatt pirosasra, rózsaszínesre színezhetik a vizeletet, de ez nem mindig és nem mindenkinél fordulhat elő. A cékla természetes színanyaga okozza, teljesen normális jelenség.
Glutén- és laktózérzékenység esetén is fogyaszthatók a koncentrátumok?
Igen, minden koncentrátumunk glutén- és laktózmentes.
Várandósság, szoptatás alatt fogyaszthatók a béta-glükán tartalmú szuperkoncentrátumok?
Várandósság első harmadában konzultáljon kezelőorvosával, hogy szedhet-e immunerősítő készítményt, de egyébként nyugodtan szedhetők, nincsen mellékhatásuk.
Hogyan adagoljam, ha gyermekem kanálról nem kéri?
Ha kanálról nem szívesen eszi meg, akkor a koncentrátum belekeverhető vízbe, gyümölcslébe, nem forró teába, vagy kakaóba, szörpbe, joghurtba, stb. Édesíthető mézzel vagy egyéb édesítővel.
Mennyi ideig elég 1 üveg koncentrátum?
A készítmény 1 havi, kb. 30 adagot tartalmaz. Ha indokolt a napi 2-4 adag fogyasztása, akkor egy üveg akár 20 nap alatt is elfogyhat. Az emelt adag szükséges betegség első jeleinél vagy ha a gyermek környezetében megbetegedés van. És persze az is számít hány gyermek eszi egyszerre a készítményt.
Mikor adjam oda neki?
Bármikor adhatod neki napközben, érdemes beiktatni a napirendbe, hogy ne felejtsétek el. Pl.: mindig reggel kapja reggeli után vagy vacsoránál. Nem szükséges éhgyomorra, sőt jobb étkezés vagy csak pár falat közben vagy után bevenni.
Fájhat-e a hasa tőle?
Nem jellemző, de ha éhgyomorra veszi be, előfordulhat egy kis hasfájás, ugyanúgy, minta éhgyomorra megenne egy tányér meggyet vagy szőlőt. Ha hasfájás jelentkezik, akkor igyekezzünk mindig étkezés után adni neki, elég egy pár falatot enni előtte, már az is számít.
Elszámolhatom-e egészségpénztári kártyára?
Sajnos a jelenlegi szabályozás szerint egyelőre étrend-kiegészítőt nem lehet elszámolni.
Honnan tudom, hogy biztonságos, ellenőrzött-e a termék?
Minden étrendkiegészítő készítményünk hivatalosan regisztrált termék, rendelkezik Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet – OGYÉI – által kiadott notifikációs számmal. Az Organic Force márkához saját gyártású, Magyarországon készült termékek tartoznak.
Miért nincsen feltüntetve a szuperkoncentrátumok pontos vitamin-és ásványi anyag tartalma?
Pontosan meghatározott vitamin és ásványi tartalom azoknál a készítményeknél állapítható meg, ahol a gyártó maga mesterséges, szintetikusan előállított vitaminokat, összetevőket tesz a készítménybe, és ezeket fel is kell tüntetnie a címkén pontosan. A gyümölcs-zöldségkoncentrátumokban nincs hozzáadott vitamin, hanem maguk a gyümölcsök-zöldségek természetes vitamintartalma a lényeg, amelyek aránya termésenként, sőt darabonként változó lehet.

Bioconnect Pure béta-glükán kapszula használati tanácsok

Hány éves kortól javasolt és milyen adagolásban?
12 éven felüli gyerekeknek és felnőtteknek javasolt napi 1 kapszulányi adagban megelőzésre. Fertőző betegség jeleinél napi 2-4 adag javasolt a tünetek erősségétől függően a tünetek fennállásáig. A kapszula szétszedhető, a béta-glükán por folyadékban elkeverhető. 3 éves kortól napi fél kapszulányi adagban adható megelőzésre, szükség szerint emelt adagokkal.
Várandósság, szoptatás alatt szedhető-e?
Várandósság első harmadában konzultáljon kezelőorvosával, hogy szedhet-e immunerősítő készítményt, de egyébként nyugodtan szedhetők, nincsen mellékhatásuk.
Milyen hatást várhatunk?
A béta-glükán az immunsejtekhez kapcsolódva fejti ki aktivizáló, harmonizáló hatását. A béta-glükán hatása nem azonnali, a hatás maximuma a bevételt követő 1-2 napban alakul ki és az utolsó adag bevétele után kb. 3-4 napig tart ki. 3-féle hatást várhatunk: csökkentheti a fertőzések gyakoriságát, csökkentheti a fertőzés, tünetek súlyosságát, rövidítheti a betegség időtartamát.
Nem stimulálja túl a szervezetet a béta-glükán?
A béta-glükán nem „meríti ki” az immunrendszert, hanem az immunsejtekhez kapcsolódva egy természetes aktiváló hatást vált ki.
Egész évben fogyasztható?
Igen nyugodtan, nyáron elég csak akkor, amikor fokozott immunvédelemre van szükség.
Szedhető-e mellette egyéb vitamin?
Nyugodtan szedhető mellette egyéb vitamin is. C- és D-vitaminok szedése az őszi-téli időszakban egyébként is javasolt kiegészítésnek.
Antibiotikum kúra esetén abba kell hagyni a szedését?
Nem, épp ellenkezőleg, a legyengített szervezetnek szüksége van minden támogatásra, ilyenkor emelt 2-4 adag javasolt.
Van-e bármilyen mellékhatása?

Nincsen.

Coffee Collagen – KávéKollagén használati tanácsok

Hány éves kortól javasolt?
A kollagén termelődés 25 éves kor környékén kezd el csökkeni szervezetben, de már korábban is lehet adagolni.
Mi a javasolt adag?
Napi adag 1 púpozott evőkanálnyi vagy 3 púpozott teáskanálnyi KávéKollagén egy vagy több adag kávéba szétosztva. A napi adag 10 000 mg szarvasmarha kollagént tartalmaz és egyéb vitaminokat, E-vitamint, biotint és inulint a felszívódás elősegítésére.
Hogyan javasolt fogyasztani?
A kedvenc kávét a megszokott módon kell elkészíteni, édesíteni. Tejjel, tejhabbal, növényi tejjel még finomabb, a kollagénport a tejhab hozzáadása előtt javasolt belekeverni a kávéba. Egyéb italba, tejbe, turmixba is keverhető.
A vanília és karamell ízesítésű KávéKollagén tartalmaz cukrot vagy édesítőt?
Nem tartalmaznak semmilyen édesítőt, az enyhe karamell és vanília ízt aroma adja. Ízlés szerint javasoljuk a KávéKollagénes kávé édesítését.
Nem károsodik a kollagén a kávéban?
Nem sérül, 150 fokig nem változik a szerkezete a kollagénnek. A legforróbb kávé 95-98 °C-os.
Várandósság, szoptatás alatt szedhető-e?
Nyugodtan fogyasztható.

Gyümölcs-zöldség porok C-vitaminnal

Várandósság, szoptatás alatt szedhető-e, gyerekek fogyaszthatják?

Igen nyugodtan.

Hány éves kortól ajánlott?

C-vitaminos gyümölcs-zöldség porainkat gyerekek és felnőttek is fogyaszthatják.

Az ImmunoFlavon C500+ már 3 éves kortól fogyasztható, az Active C500+-t kollagén tartalma miatt legkorábban 6 éves kortól javasoljuk, a Beauty Flavon C500+-t pedig inkább felnőtteknek lehet hasznos.

Hogyan kell adagolni?

ImmunoFlavon C500+

Napi 2-3 teáskanálnyi adagban (6,6g) = 500mg C-vitamin = 1 havi adag

Igény szerint az adag növelhető 4-9 teáskanálnyira (13g – 20g) ~ 1000-1500 mg C-vitamin,

gyerekeknek napi fél-1-1,5 teáskanálnyi adagban (1,6g – 3,3g) ~ 125-250 mg C-vitamin található

Active C500+

Napi 2 – 3 teáskanálnyi (6,6 g) por, amely összesen 500 mg C-vitamint és ~1 660 mg kollagént tartalmaz, 

Gyerekeknek és felnőtteknek C-vitamin igény szerint arányosan adagoljuk.

Napi 2-3 teáskanálnyi adagban (6,6g) = 500mg C-vitamin = 1 666 mg kollagén = 1 havi adag

Igény szerint az adag növelhető 4-9 teáskanálnyira (13g – 20g) ~ 1 000 – 1 500 mg C-vitamin, ~ 3 330 – 5 000 mg kollagénnel

gyerekeknek napi 1-1,5 teáskanálnyi adagban (3,3g) = 250 mg C-vitamin, 833 mg kollagén található

Beauty Flavon C500+

Napi 2 – 3 teáskanálnyi (6,6 g) por, amely összesen 500 mg C-vitamint tartalmaz, 

C-vitamin igény szerint arányosan adagoljuk.

Napi 2-3 teáskanálnyi adagban (6,6g) = 500mg C-vitamin = 1 666 mg kollagén = 1 havi adag

Igény szerint az adag növelhető 4-9 teáskanálnyira (13g – 20g) ~ 1 000 – 1 500 mg C-vitamin, ~ 3 330 – 5 000 mg kollagénnel

Hogyan javasolt fogyasztani?

Fogyasztható

  • magában,  így a nyálkahártyán keresztül azonnal felszívódnak a hatóanyagok
  • vagy kevés vízben elkeverve, gyümölcslében, teában
  • keverhető joghurtba, turmixba, műzlibe, zabkásába is.

Ne keverjük túl meleg folyadékba vagy ételbe, mert 40-45°C  felett károsodhatnak a vitaminok, főként a C-vitamin.

Hogyan javasolt tárolni?

Száraz, hűvös helyen, napfénytől és párától védve, +22°C alatt. 

Hosszabb tárolás után a termék apró kristályai összetapadhatnak, ami nem rontja a készítmény minőségét.

Felbontás után a fóliát a dobozban kell hagyni, a tetőt vissza kell zárni. 1 hónapon belül javasolt elfogyasztani.

Kollagén tartalmú gyümölcsporok fogyaszthatók KávéKollagén mellett is?

Kollagén tartalmú gyümölcsporaink (Active C500+ és Beauty Flavon C500+) nyugodtan fogyaszthatók a KávéKollagén mellett is.

A napi fő kollagénpótlást a KávéKollagén magas ( 10 000 mg) kollagénmennyisége adja, a gyümölcsporok napi adagjában kb. 1660 mg kollagén van, ez nem okoz kollagéntúladagolást, hanem kiegészíti a napi kollagénpótlást.

Kosár
17 900 Ft felett INGYENES kiszállítás | Szállítási idő: 1 – 4 munkanap
17 900 Ft felett INGYENES kiszállítás | Szállítási idő: 1 – 4 munkanap
Bejelentkezés

Nincs fiókod?

Kezdd el gépelni a keresett termék nevét.

Megajándékozhatunk egy 5%-os kedvezménnyel?

Így megkapod az ajándék kedvezményt kupon formájában és később sem fogsz lemaradni értékes tartalmainkról, kedvezményes ajánlatainkról!

*A feliratkozással hozzájárulsz személyes adataid marketing célból történő kezeléséhez és erre nézve elfogadod  az Adatkezelési tájékoztatónkat. A kupon csak 8 000 Ft feletti vásárlás esetén érvényesíthető.

Webshop
0 items Kosár
Fiókom