Gránátalma
Tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, nyomelemeket, A, B komplex és C vitamint. Gyógyhatását a benne lévő ásványoknak is köszönheti, amelyek az emésztési rendszerre hatnak. Biológiailag aktív vegyületei miatt hozzájárul az egészséges bélflóra megtartásához. Kiemelkedő a vér-, és máj-, vesetisztító tulajdonsága.
Cékla
Javítja az általános egészségi állapotot, erősíti az immunrendszert, az egyik leghasznosabb vasforrás; magas kálium és magnézium tartalma miatt igen hasznos a magas vérnyomás és más szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, számos vitamint (C, B1, B2, B6), ásványi anyagot tartalmaz (vas, szilícium, réz, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, jód, bór, mangán, lítium), betain (a cékla színanyaga) gátolja a kórokozó baktériumok elszaporodását, valamint immunerősítő, roboráló és élénkítő hatású.
Meggy
Gyulladásgátló és antibakteriális, antivirális hatású; magas A-vitamin, kálium, magnézium és vas tartalmú, meggy mély bordó színe hihetetlen értékéről árulkodik, arról, hogy egyik leghatékonyabb antioxidáns. Megtalálható benne A és C-vitamin, szelén valamint többféle bioflavonoid vegyület. A B vitaminok minden fajtája megtalálható benne, segíti emésztést valamint az idegrendszer működését is befolyásolja. Erős baktériumölő hatásának köszönhetően jótékony hatással van a szájüregi fertőzések leküzdésében.
Fekete bodzabogyó
Megfázás, köhögés és felső légúti fertőzések gyógyítására valamint az influenza és a meghűléses betegség tüneteinek megelőzésére, a bodzabogyó antioxidánsokban, flavonoid típusú vegyületekben rendkívül gazdag, magas kálium tartalmú valamint sok C-vitamint, A vitamint és E vitamint tartalmaz.
Vörös szőlő
Gazdag antioxidáns hatású (bio) flavonoidokban, magnézium, folsav, vas és B-vitamin forrás, regeneráló hatású, béltisztító;
Tőzegáfonya
A tőzegáfonya gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, proantocianidinben, antioxidánsokban, és pektinben is (rostforrás), így általános immunerősítő, gyulladáscsökkentő és roboráló hatása is van. Különösen gazdag C-, E-, K-vitaminokban, mangánban és rézben. Hatása rendkívüli a felfázás, húgyúti fertőzés kezelésében és megelőzésében.
Fekete ribizli
Magas C-vitamin tartalma segít az influenza elleni védekezésben, az immunrendszer erősítésében, a fáradtságérzet leküzdésében. Óvja a sejteket a rákos folyamatoktól. Vas-, mangán- és réztartalmának köszönhetően növekszik a vörösvértestek és a hemoglobin mennyisége, ennek köszönhetően a gyermekek és nők vashiányos vérszegénységének kiváló természetes gyógyszere. B1-, B2-, B6-vitamin tartalma idegvédő hatású. Magas pektintartalma jó hatással van a bélflórára, tartalmaz A-vitamint, E-vitamint, magnéziumot és foszfort is
Kék áfonya
Az egyik legértékesebb biológiai hatóanyagokat tartalmazó gyümölcs. Magas a C-vitamin tartalma, kiváló gyulladáscsökkentő hatású, rengeteg antioxidáns van benne, polifenolok, flavonoidok, antociánok. Szabadgyökfogó hatása csökkenti a testben az oxidatív stresszt, lassítja az öregedést. Kiemelkedő magas kálium tartalma, van benne továbbá kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor. Javítja a memóriát, késlelteti a kognitív funkciók romlását idősebb korban.
Sárgarépa
Tartalmaz kalciumot, káliumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, sót, C, E, G és K vitaminokat. Nagy mennyiségben található benne béta-karotin, amelynek fontos szerepe jut az emberi szervezetben, a zsírban oldódó A és D vitamin képződésében. Gyógyhatását tekintve, gyermekkorban hozzásegít a csontozat és a fogazat fejlődéséhez.