A béta-glükán hatása

Mégis mi az a béta-glükán?

“Béta-glükán napi szedése 66%-kal csökkenti a felső légúti fertőzések gyakoriságát. Ez a természetes összetevő segít megőrizni az egészségünket és csökkenti a betegség időtartamát.”

US Clinical Research organisation H&J CRO International Inc. www.nutraingredients.com

Béta-glükán egy természetes hatóanyag

 • 1,3-1,6 béta-glükán (élesztő sejtfalából kivont) bizonyítottan az egyik leghatékonyabb természetes immunsejt aktiváló anyag.
 • Nem „meríti ki” az immunrendszert, hanem egy hiányzó természetes stimuláló hatást ad vissza.
 • A béta-glükán hatása nem azonnali, a hatás maximuma a bevételt követő 48. órában alakul ki és az utolsó adag bevétele után 48 óra elteltével cseng le. Mivel a béta-glükán által aktivált immunsejtek élettartama legfeljebb nagyjából két nap, a védelmi hatást addig élvezhetjük, ameddig szedjük.
 • Teljesen ártalmatlan, mellékhatásmentes anyag.

A béta-glükán 3-as hatása

Kevesebb megfázásos betegség

Enyhébb tünetek

Gyorsabb lefolyás

Forrás:  Yestimun.de

Miért van szüksége a gyermekeknek is béta-glükánra?

A gyermekek immunrendszerét – közösségbe kerüléskor különösen – folyamatosan kórokozók, baktériumok, vírusok, paraziták támadják. Amikor gyermekünk érintkezik egy beteg társával vagy megvágja a kezét, akkor az számít, hogy abban az adott pillanatban a gyermek saját védekező rendszere hatékony-e annyira, hogy azonnal támadásba lendüljön a szervezetbe kerülő kórokozókkal szemben. Készenlétben áll-e a gyermek immunrendszere és megfelelő immunválaszt ad-e vagy sem. Ebben segíthet a béta-glükán.

Kettős immunrendszer

Az emberi immunrendszer két nagy alrendszerből, a veleszületett és szerzett immunitásból áll. Mindkettőnek együtt kell kifejtenie a hatását, hogy megszabadítsák a szervezetet a fertőzéstől.

A szerzett immunrendszer a születés után csak fokozatosan, hosszú évek alatt alakul ki. A védőoltásokon és különböző fertőzéseken keresztül csak lassan tanulja meg a szervezet felismerni az egyes kórokozókat, hogy aztán ugyanazokra legközelebb megfelelően reagálni tudjon.

A veleszületett immunrendszer aktiválására viszont szükség van. Miért?

A korábbi évszázadokban környezetünk bővelkedett baktériumok és vírusok által okozott veszélyekben, az immunrendszerünk folyamatosan igénybe volt véve. Mielőtt gombaölő szerekkel permeteztünk le rutinszerűen minden élelmiszertermést, csaknem minden, amit megettünk élesztőgombákkal, gombákkal és penészgombákkal volt szennyezett. Az immunrendszer különösen egyes gombák, penészgombák és az élesztőgombák sejtfalaiban levő 1-3, 1-6 béta-glükánoknak nevezett molekulákat tanulta meg felismerni, ezek jelenlétére aktiválódik, illetve erős ellencsapással válaszol.

A túlságosan steril, higiénikus környezet velejárója, hogy kiírtottuk a béta-glükánokat is a környezetünkből. A béta-glükán hiány immunrendszerünket gyengébbé és kiegyensúlyozatlanabbá tette, ezt a hiányt pótolni kell.

A béta-glükánok számos organizmusban megtalálhatók (pl. élesztőgombák, penészgombák, gombák, gabona magvak és baktériumok). Mindegyik béta-glükán típus különböző szerkezeti képlettel jellemezhető, és ezeknek egyedi biológiai aktivitásuk van.

A kutatások igazolták, hogy az élesztőgombából származó béta-glükánoknak van a legerősebb immunrendszer-erősítő tulajdonsága.

Mit csinál a béta-glükán a szervezetben?

A Yestimun® természetes és nagy tisztaságú béta-glükán struktúráját a bél immunsejtjei mint kórokozót észlelik, amelyre direkt módon egy nem-specifikus immunválasz kerül kiváltásra, megtörténik az úgynevezett falósejtek aktiválódása a Peyer-plakkokban.
Ezen falósejtek a patogének elpusztításába kezdenek és további védősejteket aktiválnak, mint pl. B- és T-sejteket.
Az élesztő eredetű béta-glükán erősíti az immunrendszert és felkészíti arra, hogy egy esetleges fertőzésre gyorsan reagálhasson.

Biztosan nem káros?

Nem lehet túladagolni a béta-glükánt, nincs mellékhatása.
 • A béta-glükán a veleszületett immunrendszer kulcshatású immunsejtjeihez, a neutrofilek felszínéhez kapcsolódik, azokat aktiválja, de azok élettartama legfeljebb nagyjából két nap. Az elpusztult immunsejtek helyére újak képződnek és ha nem kapnak béta-glükán általi aktiválást, ugyanúgy működnek, mint a béta-glükán fogyasztása előtt.
 • Egy természetes alapanyagról van szó, amely a túlzottan steril táplálkozás miatt elkényelmesedő veleszületett immunfunkciókat tartja készenlétben a nap 24 órájában.
 • Teljesen biztonságos, maximális gyártásbiztonságú és tisztaságú formájú, rendszeresen szedhető megelőzésre.
 • Betegség jeleinél a nagyobb hatékonyság érdekében a napi adagok emelése szükséges, 2-4 napi adagban a tünetek erősségétől függően a tünetek fennállásáig – szétbontva a nap folyamán.

Nem stimulálja túl az immunrendszert, nem kényelmesíti el azt.

 • Minden élelmiszerbiztonsági követelménynek megfelel, az EU tagállamaiban (is) élelmiszer összetevőként forgalomba hozható (258/97/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet).
 • Már 1 éves kortól biztonsággal alkalmazható a megfelelő adagolással.
 • Várandósság és szoptatás ideje alatt is alkalmazható. A várandósság első harmadában javasolt a kezelőorvossal való egyeztetés.

Védelem a kórokozók ellen – Kutatás

A Yestimun® fogyasztásával védelmet biztosítunk szervezetünknek a megfázás ellen, ugyanis az immunrendszerünket jobban felkészítjük a napi kihívásokra. Reprezentatív fogyasztási kutatások készültek több mint 100 egészséges résztvevő közreműködésével, ahol a Yestimun® megelőző és terápiás hatását vizsgálták megfázásos megbetegedések esetén. A Placebo-csoporttal összehasonlítva újra és újra az alábbi szignifikáns eredményeket tapasztalták:

Kevesebb megfázásos megbetegedés

A téli influenzaszezon során a tanulmány Yestimun®-csoportjának résztvevői körében

Kevesebb megnyilvánuló tünet

Egy megfázás esetén a Yestimun®-csoport kísérleti résztvevői között

Szignifikáns csökkenés

A megfázás átlagos lefolyási idejét tekintve egy megfázás esetén a Yestimun®-csoportban

Az emberek közreműködésével végzett tanulmányok alapján a Yestimun® semmilyen mellékhatással nem bírt.

Forrás:  Yestimun.de

Dr. Ketskés Norbert válaszol

Mire jó a béta-glükán?

Az (1,3-1,6) béta-glükán az egyik legjobb példa arra, hogy szervezetünk védekezőképességét teljesen természetes hatóanyagokkal is erősíthetjük.

 • Tapasztalataim szerint a béta-glükán:
 • modulálja az immunrendszert
 • erősíti az ellenálló képességet a legtöbb mikroorganizmussal szemben, legyen szó vírusos vagy bakteriális fertőzésekről,
 • csökkenti a megbetegedés esélyét, és csökkenti a megbetegedés súlyosságát
 • hozzájárul a felső-légúti rendszer egészséges működéséhez
 • mérsékelheti a stressz egészségkárosító hatásait, mind fizikai, mind mentális értelemben,
 • csökkentheti az allergiás megbetegedések kialakulásának kockázatát, a már meglevő allergiás tünetek súlyosságát mérsékli.
Videó lejátszása

Dr. Ketskés Norbert a béta-glükánról

Videó lejátszása

Dr. Ketskés Norbert: Tiltás Mentes Tippek – A béta-glükánról

Kosár
17 900 Ft felett INGYENES kiszállítás | Szállítási idő: 1 – 4 munkanap
17 900 Ft felett INGYENES kiszállítás | Szállítási idő: 1 – 4 munkanap
Bejelentkezés

Nincs fiókod?

Kezdd el gépelni a keresett termék nevét.

Megajándékozhatunk egy 5%-os kedvezménnyel?

Így megkapod az ajándék kedvezményt kupon formájában és később sem fogsz lemaradni értékes tartalmainkról, kedvezményes ajánlatainkról!

*A feliratkozással hozzájárulsz személyes adataid marketing célból történő kezeléséhez és erre nézve elfogadod  az Adatkezelési tájékoztatónkat. A kupon csak 8 000 Ft feletti vásárlás esetén érvényesíthető.

Webshop
0 items Kosár
Fiókom